Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U over mij, zondaar.
Kerk Pervijze
schild Broederschap Vladyko Joan schild
Kerk Yanama
Webwinkel   Sitemap | U bent hier >Orthodoxalia > Heiligen Per Dag > 24 mei
24 mei
Vladyko Joan
Simeon de Styliet

Eveneens op deze dag:
Vincentius van Lerins


boxen

Simeon de Styliet van de Wonderbare Berg

 

 

Simeon leefde in de buurt van AntiochiŽ vanaf 522 tot 596. Hij was een kind van gebedsverhoring op voorspraak van Joannes de Voorloper. Zijn moeder had hem bovendien toegewijd aan God, toen zijn vader bij een aardbeving om het leven kwam. Om deze reden trok Simeon reeds op jonge leeftijd naar het klooster van Joannes de Voorloper. Vele demonische beproevingen kon hij overwinnen door zijn alles te boven gaande liefde voor Christus. Hij oefende zich in het staan op een zuil, terwijl hij deze tijd doorbracht met bidden en het zingen van de Psalmen. In een visioen mocht hij Zijn Meester aanschouwen en deze ervaring ontstak in zijn hart een onblusbare vlam, die hem in staat stelde om, jaar in en jaar uit, op eenzelfde plaats te blijven staan. Deze zuil werd een centrum van enthousiasme, dat zich over de gehele wereld verspreidde. Doorheen de jaren werd de zuil steeds hoger opgetrokken.

Simeon werd er priester gewijd en voltrok de Heilige MysteriŽn op de zuil. De gelovigen dienden op een ladder te klimmen om uit zijn handen de Heilige Communie te ontvangen.

 

Kondakion t.2

 

Gij hebt steeds naar het hoogste gestreefd * en het lagere beneden u gelaten. * Een zuil hebt gij tot een paradijs gemaakt, * waarop gij als een licht over de wereld straalt. * Heilige Vader Simeon, ** bid steeds tot Christus God voor ons allen.

 

 

 
© copyright 2003 - Broederschap Aartsbisschop Joan - alle rechten voorbehouden