Heer Jezus Christus, Zoon van God, ontferm U over mij, zondaar.
Kerk Pervijze
schild Broederschap Vladyko Joan schild
Kerk Yanama
Webwinkel   Sitemap | U bent hier >Orthodoxalia > Heiligen Per Dag > 25 mei
25 mei
Vladyko Joan


boxen

Derde Vinding van het Hoofd van Joannes de Doper

 

 

Tijdens de onlusten, veroorzaakt door de verbanning van Joannes Chrysostomos uit Constantinopel, werd de kostbare reliek van het hoofd van Joannes De Doper naar Emesa overgebracht. Toen de Saracenen de streek echter binnenvielen tijdens de jaren 810-820, werd het in de aarde verborgen en het bleef daar ook liggen gedurende de lange periode van het iconoclasme.

Toen de vrede in de Kerk was teruggekeerd, kreeg Patriarch Ignatios de visioen waarin de ligging van het hoofd van Joannes De Doper werd geopenbaard.

 

Troparion t.4

 

Als een goddelijke schat is door Christus bekend gemaakt, * uw in de aarde verborgen hoofd, * Profeet en Voorloper Joannes. * Wij zijn bijeengekomen om dit vinden te bezingen. * Met door God bezielde hymnen prijzen wij de Verlosser * Die ons uit het verderf verlost ** door uw gebeden.

 

Kondakion t.6

 

Goddelijke Lichtzuil voor de wereld, * Kandelaar van de Zon der Gerechtigheid, * Voorloper die het Goddelijk Hoofd heeft aangeraakt, * heilig ons die gelovig biddend tot u roepen: * ďAlwijze Doper van Christus, ** red ons allen.Ē

 

Kondakion t.2

 

Profeet van God en Voorloper van de Genade, * als een hooggewijde roos * is uw Hoofd voor ons opgebloeid uit de aarde. * Het schenkt onsde vrucht der genezing, * want evenals tijdens uw leven ** predikt gij de bekering aan de wereld.

 

 

 
© copyright 2003 - Broederschap Aartsbisschop Joan - alle rechten voorbehouden